oblik usana

Kako Da Istaknete Svoje Usne: Vodič Za Svaki Oblik Usana

Usne su jedna od najuočljivijih karakteristika tvog lica. Slažeš li se?

Iako je tip tvojih usana određen genima, uvek možeš ulepšati svoj osmeh pravilnom negom, šminkom ili čak kozmetičko-hirurškim procedurama. 

Pročitaj ovaj članak kako bi identifikovala koji tip usana imaš, kako da brineš o njima i kako da istakneš svoj osmeh pravim potezima i nijansama.

1. Srcolike usne

Osobe sa ovakvim usnama imaju izražen amorski luk, tj. gornja usna im ima izražen pad u sredini. Moguće je i da im je donja usna punija. Saveti za šminkanje srcolikih usana:

  • Nanesi istu nijansu boje na obe usne i istakni amorski luk koristeći belu olovku na sredini.
  • Alternativno, možeš koristiti i kremastu nijansu u boji kože da bi tvoje usne izgledale punije.

2. Usne pune na vrhu

Ako su ti gornje usne punije sa ne tako izraženim amorskim lukom, ti spadaš u ovu kategoriju. To je, npr. čest tip usana među ženama u Indiji. Saveti za šminkanje usana popunjenih na vrhu:

  • Koristi olovku za usne oko ivica prateći njihov prirodni oblik. Takođe, možeš oblikovati usne koristeći četkicu za nanošenje karmina.
  • Biraj tamniju nijansu boje na gornjoj usni da bi izgledala malo manje, dok na donjoj usni nanesi svetliju nijansu. Ovo će dati usnama ujednačen izgled.

3. Pune usne

Ovo su savršeno izbalansirane usne sa proporcionalno punim gornjim i donjim usnama. Ove jastučaste, pune usne sa obično isturenijom donjom usnom, postaju centar pažnje tvog lica. Saveti za šminkanje punih usana:

  • Iako se pune usne smatraju izuzetno privlačnim, možda ne želiš previše pažnje na ovoj jednoj karakteristici lepote na tvom licu. Evo nekoliko saveta kako da skreneš pažnju sa tvojih usana, ukoliko ti je to cilj:
  • Isprobaj nude nijanse karmina koje se lako stapaju sa tvojim tenom.
  • Koristi intenzivnu šminku za oči da bi prebacila pažnju na tvoje oči.
  • Isticanje tvojih obraza takođe može privući nešto pažnje i učiniti da tvoje lice izgleda uravnoteženije.

4. Tanke usne

Ako ti je i gornja i donja usna ne tako puna, verovatno spadaš u ovu kategoriju. Saveti za šminkanje tankih usana:

  • Obavezno idi malo preko ivica prilikom iscrtavanja usana i zamagli ivice duž tvojih prirodnih linija usana za puniji izgled.

5. Široke usne

Ako imaš osmeh koji se proteže što kažu ljudi "oko ušiju", definitivno imaš široke usne. Dok tvoj osmeh može osvetliti srca mnogih, možda ćeš želeti da ga malo smanjiš, tako da ne zaseni ostatak tvog lepog lica. Saveti za šminkanje širokih usana:

  • Prekoračivanje linije usana može pomoći da izgledaju veće i izjednačenije, čime se eliminiše njihova širina.

6. Male usne

Ove usne nisu široke, ali su pune i isturene. Saveti za šminkanje malih usana:

  • Nanesi sjajne formule za usne da bi izgledale punije. Lip Pill set sjajeva za punije usne je odličan izbor. Koristi ga preko omiljene boje da bi usne izgledale sjajnije i punije.

7. Okrugle usne

Ove vrste usana su izrazito okrugle i nemaju amorski luk. Saveti za šminkanje okruglih usana:

  • Uzmi olovku i crtaj malo izvan tvoje prirodne linije usana na ivicama dok se spuštaš na sredini. Ovo će blago poboljšati oblik tvojih usana.

Kako da brineš o svojim usnama?

  1. Redovno ih pilingujte - baš kao i tvoja koža, usne takođe akumuliraju mrtve ćelije kože koje mogu učiniti da izgledaju dosadno i suvo. Uvek se seti da naneseš balzam za usne pre spavanja, da bi tvoje usne bile dobro hidrirane.

  2. Izbegavaj šminku kada si unutra - Karmini mogu isušiti tvoje usne. Izbegavaj nanošenje karmina kada nije potrebno. Koristi prajmer ili balzam pre nanošenja karmina da sprečiš isušivanje usana.

  3. Ostani hidrirana - Nedovoljan unos vode može učiniti tvoje usne suvim i iritiranim. Baš kao i tvoja koža, tvojim usnama takođe treba hidratacija.

Zaključak

Svi imamo različite oblike i veličine usana po rođenju, i svaka je lepa na svoj način. Ali uvek možeš eksperimentisati sa različitim trikovima šminkanja kako bi svakog dana tvom osmehu dali malo drugačiji izgled. Najvažnije je dobro raspoloženje i osmeh, jer oni koji zrače pozitivnom energijom su jednostavno neodoljivi.

Natrag na blog