nega usana

6 koraka za rutinu nege usana

Da li se često imate ispucale usne? Niste jedini! Iako se trudite da usne držite hidriranim, svakodnevni faktori često mogu dovesti do toga da one izgledaju isušeno.

Međutim, nega usana je jednostavnija nego što mislite. Uz samo malo proaktivne nege i odgovarajući balzam za usne, možete kreirati laganu rutinu koja će i najupornije suve usne ostaviti mekanim i zdravim.

Spremni da naučite kako da imate zdrave usne? Pogledajte našu jednostavnu rutinu za svakodnevnu negu usana:

Kako negovati usne?

Održavanje zdravih i mekanih usana nije nauka. Sve što je potrebno je malo pažnje i truda.

Nije dovoljno samo nanositi balzam za usne svaki put kada primetite suvu fleku. Da biste negovali usne, potrebno je razviti rutinu nege, jer je koža usana vrlo delikatna. Vremenski uslovi i spoljašnji uslovi, poput vetra, slane vode i slično mogu brzo isušiti vaše usne, uzrokujući neprijatne simptome poput svraba ili pucanja. Zato je briga o usnama obavezna.

Nastavite da čitate kako biste otkrili šta vašim usnama zaista treba!

Najbolja nega za usne

Želite savršeno mekane usne? Implementirajte ovu rutinu u vašu dnevnu rutinu. Tako ćete osigurati da su vam usne hidrirane i zdrave, dajući im savršen izgled!

Nega nije samo esencijalna, već i zabavna! Pratite ovaj vodič koji će rezultirati mekim i usnama spremnim za poljupce!

1. Očistite ih

Svi zaslužuju savršene usne tokom celog dana. Iako postoje različite formule i nijanse ruževa, malo ljudi zna kako pravilno očistiti usne! Koristite blaga sredstva za skidanje šminke sa mlakom vodom kako biste uklonili prljavštinu, ulje i ostatke šminke. Ovaj korak je ključan za zdravlje usana, a često zanemarima pažljivo uklanjanje ostataka karmina koji smo nosile preko dana.

2. Piling

Piling usana je ključan za njihovšto bolji izgled. Mnogi od nas preskaču ovaj jednostavan korak u svojoj rutini. Piling usana, kao i piling tela, pomaže da uklonite mrtve ćelije kože i zadržite usne zdravim. A i prija! Tako da s vremena na vreme, počastite svoje usne slatkim pilingom.

3. Koristite masku za usne

Maske za usne su popularan dodatak svakoj rutini nege usana. Sada se mogu naći i maske obogaćene kolagenom i hijaluronom koje će usporiti i ublažiti pojavu borica oko usana. One su bogate hidratantnim serumima, koji prodiru duboko u kožu usana i pomažu u njihovoj hidrataciji. Koristite ih 2-3 puta nedeljno za odlične rezultate. Zovite svoje drugarice na girls night i koristite maskice za lice i usne u pauzi između epizoda omiljene serije.

4. Hidratacija

Hidratantni balzam za usne pruža dodatni sloj zaštite i vlage vašim usnama. Možete ih nanositi tokom celog dana i pre spavanja. Ukoliko imate omiljeno labelo, već ste se navikli na ovaj korak, ukoliko nemate, možete probati Lip Pill set.

5. Zaštita

Zaštita od sunca je ključna, posebno za osjetljivu kožu usana. Potražite balzam sa najmanje SPF 15 kako biste zaštitili usne od oštećenja i diskoloracije. Diskoloracija usana, naročito kad su temperature kao što su ovog leta bile oko 40 stepeni i sunce nas pržilo baš jako, lako se dogodi i odrazi kao fleke po usnama. Kako se štitite kremama za sunčanje, tako ne propustite labelo s SPF faktorom u ovim danima.

6. Koristite masku za usne tokom noći

Noćne maske za usne savršene su za borbu protiv ispucalih usana i pružaju dubinsku hidrataciju i regeneraciju kože. Maske su vrlo isplative jer se prodaju po 20ak u pakovanju, te vam jedno pakovanje može trajati dugo.

Kakva je vaša rutina nege? Da li ispunite svih 6 koraka?

Natrag na blog