napravi sjaj za usne

3 recepta za domaći Lip Plumper

Želiš da imaš punije i sočnije usne? Ko ne želi!

Mnoge žene pokušavaju različitim tehnikama šminkanja usana da ih vizuelno prikažu punijim. Možda razmišljaš o kupovini najboljih sjajeva za povećanje usana na tržištu kako bi imala zavodljive usne. Ili razmišljaš o odlasku na injekcije?

Pa, ne moraš se odlučiti za te skuplje opcije. Evo nekoliko domaćih recepata za sredstvo za punije usne koje možete namestiti kod kuće.

Kako napraviti Lip Plumper kod kuće?

Recept #1

Evo DIY lip plumper recept: Trebaće ti 1 kašičica vazelina, ½ kašičice pčelinjeg voska, malo korena đumbira, 2 kapi ulja od mente i 2 kašičice crvene paprike. Uzmi malu posudu s poklopcem, možeš koristiti neku staru bočicu od potrošenog sjaja za usne. Pomešaj vazelin i vosak pčele u plastičnu činiju. Zatim dodaj usitnjen đumbir i crvenu papriku. Nakon toga, dodaj određeni iznos ulja od nane u smešu. Zatvori poklopac i stavi u frižider. Ovo nema dug rok trajanja, tako da napravi malu količinu i iskoristi što pre.

Recept #2:

Napravi piling koji će ti povećati usne od eteričnog ulja jojobe i cimeta. Možeš koristiti maslinovo ulje, kokosovo ulje, ili bilo koje drugo prirodno ulje umesto jojobe. Pomiješaj cimet i recimo, maslinovo ulje zajedno u posudi za mešanje. Dodaj šećer ili so. Kada se dobro izmeša, smesu prebaci u praznu teglicu ili bočicu koju si namenila za to. Nanesi na usne i lagano masiraj oko pet do 10 minuta pre ispiranja.

Recept #3:

Naprednija varijanta prethodnog recepta za punije usne. Uzmi 6 kašičica maslinovog ulja, 6 kapi eteričnog ulja cimeta i 2 vitamin E kapsule. Započni mešanjem maslinovog ulja i ulja cimeta zajedno. Zatim otvori kapsulu vitamina E i dodaj njen sadržaj u ovu smesu. Zatvori poklopac i dobro protresi. 

 

Zaključak:

Nemamo pojma gde da nabaviš vitamin E kapsule, niti ulje jojobe. Ovi recepti zvuče kao mnogo cimanja i nereda po kuhinji. Pretpostavljamo da se ni tebi ne dopada ideja da nosiš na usnama cimet ili papriku. A i ništa od ovih preparata ne može da ti traje. Zato se mani toga i kupi set Lip Pilla, koji je provereno dobar, prijatne teksture i mirisa. I ne gubiš vreme na mućkanje, a možeš da ga koristiš kad hoćeš i da ga nosiš sa sobom.
Natrag na blog